Trekking i Etiopiens Simienbjerge

Inspiration til din skræddersyede rejse

Er du til vild natur, usædvanligt dyreliv, smukke solnedgange og udsigter i verdensklasse, bør du overveje at trekke i de spektakulære Simienbjerge. Her finder du næsten uberørte omgivelser, hvor de færreste har været, men når først folk ser billeder eller hører om stedet, vil alle derhen. Det tætteste man kan sammenligne det med er Grand Canyon – gange tusind!

Stedet byder på enestående naturområder og landskaber, som mange er forundret over endnu ikke er overrendt af verdens mange turister. Tværtimod ligger bjergene omgivet af fredfyldt natur, hvor du får mulighed for at mærke det ægte Etiopien. Du bevæger dig igennem enge, dale, floder og bjergtinder, der når op i 4.600 meters højde. Alt imens dyrene med stor iver hopper og danser på de stejle skrænter, dybe kløfter og endeløse landskaber af høje tinder.

Simienbjergene er rent geologisk et unikum. Bjergene er desuden af de få i Afrika, hvor der jævnligt ligger sne på toppen. Af samme grund er den 179 kvm store nationalpark på UNESCOs verdensarvsliste og anses for at være en af verdens helt store naturskatte. Trekkingturen er uden tvivl en af de bedste på det afrikanske kontinent, og det er et eventyr, du aldrig vil glemme.

Pris fra DKK 28.995

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Campingudstyr i form af telt og madras
Engelsktalende chaufførguide og lokale guides på enkelte destinationer
1 flaske vand per person per dag
Brændstof
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Sovepose
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Simienbjergene

  • Smukke dale

  • Gelada-bavianer

  • Trekking i uberørte landskaber

  • Walia Ibex

  • Storslåede bjergtinder

  • Verdensklasse udsigter

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark – Ankomst i Addis Ababa

Ved ankomst til Bole International Airport om aftenen bliver du modtaget af en af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Etiopien, der vil køre dig til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 2: Byrundvisning i Addis Ababa

Efter morgenmaden bliver du hentet af din private chauffør, som tager dig med på en byrundvisning. Du besøger Trinity Katedralen, som er en smuk kirke bygget i barokstil fra den europæiske arkitektur, der er unik for Etiopien såvel som hele Afrika. Ligeledes besøger du Det Nationale Museum, hvor hovedattraktionen er fossiludstillingen af den berømte pige Lucy, der levede for 3,5 millioner år siden.

I St. George Katedralen og det tilhørende museum kan du opleve den historiske kirke, der er et fremragende eksempel på Etiopiens traditionelle, ortodokse kirkearkitektur grundlagt af kejser Menelik II. Byrundturen byder desuden på en panoramisk udsigt ved Addis Ababas højeste punkt, Mount Entoto, i 3.200 meters højde.

Dagen slutter af med en kulturel festmiddag, hvor du har mulighed for at deltage i national musik og dans.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 3: Fly til Gondar

Dagen starter med at flyve til det nordlige Gondar, hvor du skal besøge slotte og kirker fra det 17. århundrede, hvor byen var Etiopiens hovedstad. Byen fungerede som et kristent hovedsæde i en lang årrække, og dette afspejler sig i bygningerne og den generelle arkitektur.

Overnatning: Din valgte lodge inkl. halvpension

Dag 4: Trekking i Simienbjergene – Sankaber Camp

Om morgenen kører du til startcampen Sankaber, hvorfra de fleste trekkingture i Simienbjergene starter. Du påbegynder nu dit første trek på 3-4 timer igennem de kultiverede landskaber.

Sankaber Camp ligger i et skønt område og byder på de fineste solnedgange. Har du lyst til at udforske campområdet, kan du et par minutters gang derfra gå på eventyr i de vilde naturområder og samtidig nyde områdets smukke udsigtspunkter.

Overnatning: Telt i Sankaber Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 5: Trekking i Simienbjergene – Geech Camp

I dag skal du trekke i 6-7 timer indtil du når Geech Camp. På vejen bevæger du dig igennem skove, enge og landbrugsdyrkede områder.

På denne dag møder du muligvis de langhårede Gelada-bavianer, der er endemiske og kun findes i Etiopien. Geladaerne er nært beslægtet med bavianer, men har et helt unikt udseende, som gør dem særligt interessante at møde.

Har du lyst til at udforske mere af Etiopiens dyreliv, og er du eventyrlysten, kan du bevæge dig mod bjergkanten for at se den afrikanske stenbuk Walia Ibex. De fleste bliver overrasket over dyrets enorme horn, og det kan være en sjov oplevelse at stoppe op og betragte den flotte buk.

Du ankommer til Geech Camp, hvor der både er et toilet og et nærliggende vandfald, hvor du kan vaske dig i bedste junglestil. Geech Camp ligger på et åbent og øde plauteau, hvor ørne, gribbe og ravne er sædvanlige gæster.

Overnatning: Telt i Geech Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 6: Trekking i Simienbjergene – Chenek Camp

Dagens trek varer omkring 5-6 timer. Her passerer du området Kibran Metia, før du ankommer til Chenek Camp. Her kan du nyde betagende udsigter over lavlandet og bjergskrænterne mod vest. Der ligger et vandløb fem minutters gang syd fra Chenek campen, som du kan udforske.

Chenek anses for at være et af de bedste steder i Simienbjergene til at spotte dyreliv, og her ses ofte lammegribbe blandt mange andre dyr. Også her holder Gelada-bavianerne og de afrikanske stenbukke til.

Chenek Camp ligger ved siden af vejen, der går igennem Simienbjergene, og der er derfor en del trafik ved campen. Det har dog den betydning, at der er en mindre vild atmosfære i området.

Overnatning: Telt i Chenek Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 7: Trekking i Simienbjergene – Ambikwa Camp

Dagen i dag står på 9-10 timers trekking fra Chenek til Ambikwa Camp, hvor du følger en rute, der går sydøst for Chenek. Udsigten fra Ambikwa Camp i de 3.200 meters højde er intet mindre end fantastisk, og i dag er endnu en af de dage, der vil gøre et stort indtryk.

Ambikwa ligger ved foden af Ras Dashen, der er det højeste bjerg ved bjergkæden. Ruten er fantastisk, og du bevæger dig igennem flodområder og dale, hvor du får mulighed for at få et glimp af morgendagens højdepunkt ved Ras Dashen bjerget.

Overnatning: Telt i Ambikwa Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 8: Trekking i Simienbjergene – Ras Dashen – Ambiko Camp

I dag er dagen, hvor du skal på toppen af Simienbjergkæden. Trekkingen kommer til at vare 9-10 timer fra Ambikwa til Ras Dashen bjerget (4.630 meter) og videre til Maje.

Mens du bevæger dig igennem ruten, vil du kunne se den 3-toppede silhuette af Ras Dashen. Det kan være svært at vurdere, hvilken af toppene, der er højst. Dog afslører en bunke sten på toppen, hvor det højeste punkt er.

Fra Ras Dashen kan du nyde udsigten over de mange bjerge, der fortsætter så langt øjet rækker. De storslåede bjerge står i smuk kontrast til lavlandet, der ligger som en fløjlsdug mellem bjergene.

Overnatning: Telt i Ambiko Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 9: Trekking i Simienbjergene – Arkwasiye Camp

Endnu en lang og spændende dag venter forude, når du skal trekke 9-10 timer til Arkwasiye via Mentaber. Du vandrer gennem det smukke bjerglandskab langs en sti, der går over bjergskråningen, inden du når til dit overnatningssted.

Overnatning: Telt i Arkwasiye Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 10: Trekking i Simienbjergene – Mekarebiya Camp

Dagen starter med at vandre ned af bakke til Ansiya-floden, der ligger i 1.975 meters højde og er omgivet af store figentræer. Når du når til floden, fortsætter du på fladt underlag i 2-3 timer. Stien har en fantastisk udsigt over flodskoven og snor sig derefter ind i lavlandet. Her vil besøgende opleve den enorme lavlandsflora, der nu er sjælden i Etiopien.

Det dominerende træ på denne rute er Cordia Africana, der er kendt for at give fremragende skygge til voksende kaffeplanter, men også for dets skønhed. I den vestlige del af landet bruges bjælder fra dette træ til at fremstille bikuber og tønder til opbevaring af ‘tej’, som er lokal honningvin.

Denne rute er også kendt for en overflod af fugleliv. Når du forlader den spredte træzone, ankommer du til den lille landsby Mekarebiya og derefter til campen.

Overnatning: Telt i Mekarebiya Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 11: Trekking i Simienbjergene – Mulit Camp

Du begynder dagens vandring med at gå en time, til du når til floden, hvorfra du fortsætter langs en bølgende sti langs flodbredden i to timer.

Fra det laveste punkt på dagen, som er 1.620 meter, starter en stejl stigning på en stenet sti til Hawaza (Table Mountain på amharisk). Langs denne rute ligger et imponerende udvalg af klippetårne. Fra Hawaza fortsætter du på en flad sti, inden du når til den pulserende by Mulit.

Overnatning: Telt i Mulit Camp inkl. tre daglige måltider og drikkevarer

Dag 12: Trek til Adiarkay Town

Den korteste vandring på hele turen er i dag. Turen tager ca. 2 timer, og du kan se frem til en blid vandring ned ad til byen Adiarkay. Landskabet og landsbyerne er attraktive, og når du når til byen, vil en chauffør vente for at køre dig til dit hotel. Her venter en overnatning i en dejlig blød seng.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 13: Hjemrejse – Hjemkomst

I dag er det tid til at tage afsked med Etiopiens varierede landskaber. Du bliver kørt til lufthavnen, hvor du flyver til Danmark med hovedet fyldt af dejlige minder om en oplevelsesrig rejse i et af Afrikas smukkeste lande.

Du lander senere i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Visum påkrævet. Købes online inden afrejse (USD 82).

Ansøgning om visum er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til, hvordan du anskaffer dig visum, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vaccinationer
Gul feber:      Ikke påkrævet
Hepatitis:      Kontakt venligst egen læge
Malaria:         Kontakt venligst egen læge
Andet:            Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport
Toyota firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valg lufthavn

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK.